PO - PÁ v 17:50 na Primě

Stejček na rozmarýnu s bramborovými kopečky a hořčično-medovým dipem

Prostřeno XI (15)  28.4.2015 hl. chod Foto:

Příloha byla zajímavá a „stejček“ poněkud utrpěl delším pobytem v troubě.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
steak z krkovice 5 ks
rozmarýn
koření na steaky
tymián
česnek 3 stroužky
Příloha:
brambory 5 ks
trochu smetany ke šlehání
sůl
Dip:
dijonská hořčice 2 lžičky
italské koření
med 2 lžíce
Postup
1

Plátky vepřové krkovice, které jsme si dva dny předem naložili do olivového oleje, bylinek a oblíbeného koření na steaky, osmahneme ve větším množství oleje z obou stran na pánvi, aby byla krkovička pěkně šťavnatá. Pak můžeme ještě na chvilku dát do trouby, aby došla i uvnitř masa.

2

Uvaříme si brambory společně s brokolicí do měkka. Poté zeleninu scedíme a rozšťoucháme a přidáme smetanu. Lžící tvoříme kopečky, které klademe na pečicí papír na plech a dáme zapéct.

3

Maso dochutíme dipem, který si připravíme smícháním medu a hořčice – můžeme přidat i chilli papričku nebo italské koření.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama