PO - PÁ v 17:50 na Primě

Štrůdl

Prostřeno - 31.1.2011 Jiří Adamec - dezert Foto:

Jablka oloupeme, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na kostičky, které dáme do mísy. Pokropíme citronovou šťávou, přidáme skořicový cukr, vanilkový cukr, mák, oříšky a rozinky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180 stupňů).

Postup
1

Jablka oloupeme, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na kostičky, které dáme do mísy. Pokropíme citronovou šťávou, přidáme skořicový cukr, vanilkový cukr, mák, oříšky a rozinky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180 stupňů).

Těsto rozpůlíme a z každé části postupně rozválíme jeden plát. Posypeme jej strouhankou a na ni rovnoměrně rozložíme polovinu jablek. Okraje ponecháme volné (asi 2 cm). Rozšleháme vajíčko a potřeme jím okraje těsta. Potom ho zavineme a zpracujeme také druhou část těsta.

Záviny položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme zbylým vajíčkem. Dáme péct do rozehřáté trouby na 30 až 40 minut. Upečené štrúdly necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

 

Dezert

Štrúdl

Ingredience:

  • 1 balení listového těsta
  • 1 kg jablek
  • strouhanka
  • 2 ks skořicového cukru
  • 2 ks vanilkového cukru
  • cukr moučka na ozdobení
  • citron
  • 1 vejce
  • rozinky
  • mák
  • vlašské oříšky

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

gaga
mohl by mi, prosím, někdo 2 04.02.2011 20:16

mohl by mi, prosím, někdo říci, zda ten mák je mletý?

babybeny
štrůdl 04.02.2011 23:55

Také by mě to zajímalo, zda je mák mletý, či nikoliv.

Jitka Marková
Mák 08.02.2011 13:22

No samozřejmě, že mák je mletý.

anonym
ten kdo se ptá jestli je mák 26.03.2011 11:33

ten kdo se ptá jestli je mák mletý je pitomec

anonym
samozřejmě, je mletý 05.02.2011 15:49

samozřejmě, je mletý

reklama