PO - PÁ v 17:50 na Primě

Štrúdl

Prostřeno! XII (4) 8.9. dezert Foto:

Všechno u Pavla bylo domácí, i těsto na domácí jablečný závin.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mléko 16 lžic
ocet 1 lžíce
tuk 250 g
sůl
několik jablek
strouhanka na podsypání
rozinky dle chuti
Postup
1

Z mouky, žloutků, octa, mléka, soli a tuku vypracujeme vláčné těsto, které dotenka rozválíme a posypeme strouhankou, aby nasákla vlhkost. Přidáme nastrouhaná a vymačkaná jablka s rozinkami a cukrem, štrúdl zabalíme a potřeme vejcem a pečeme asi 20 minut při 180°C.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama