PO - PÁ v 17:50 na Primě

Štrůdl z tvarohového těsta

Prostřeno XI (15)  30.4.2015 dezert Foto:

Domácký moučník z vlastního těsta potěšil, i když někdo nemá rád hrozinky.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
tuk (máslo, Hera) 250 g
měkký tvaroh 250 g
sůl 1 špetka
jablka 8 ks
mletá skořice
rozinky 1 hrst
nasekané oříšky 1 hrst
vejce 1 ks
Postup
1

Z másla, tvarohu, mouky a soli vypracujeme těsto, které je možno dát přes noc do ledničky odpočinout. Pak ho rozdělíme na tři stejné díly, vyválíme plát, který posypeme strouhankou a strouhaným perníkem, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a oříšky. Těsto svineme a položíme na vymazaný plech nebo pečicí papír. Před vložením do trouby štrúdl pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 175°C asi 30 minut. Hotové záviny pocukrujeme moučkovým cukrem.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama