PO - PÁ v 17:50 na Primě

Svěží míchaný salát s čekankou, medem a modrým sýrem

Prostřeno XI (21) 9.6.2015 předkrm Foto:

Předkrmový salát byl zajímavou škálou chutí, vitaminovou bombou i pastvou pro oči.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
čekanka 2 hlávky
dubový salát 1 ks
rukola 1 svazek
hruška 2 ks
vlašské ořechy 100 g
avokádový olej
ocet (jablečný, vinný)
sůl
Postup
1

Lístky čekanky dubového salátu natrháme na větší kusy, přidáme lístky rukoly, hrušky nakrájíme na kostičky, sýr rozkrájíme nebo rozdrolíme na malé kousky. V misce si smícháme ocet s avokádovým olejem a medem, ochutíme solí a pepřem.

2

V salátové míse promícháme natrhaný salát s polovinou dresinku a vmícháme kostičky hrušek a sýra. Ořechy nasekáme nahrubo a salát jimi posypeme. Na závěr zakapeme zbytkem dresinku.

Témata článku: Saláty
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama