PO - PÁ v 17:35 na Primě

Svíčková podle babiččina receptu s domácíma knedlama

Prostreno! XIV (5) 14.9.hl ch Foto:

Radkovo vaření bohužel ovlivnil fakt, že mu chyběla trouba, se kterou počítal. Improvizoval, maso dusil, k tomu by ale potřeboval tlakový hrnec. Takhle se hovězí nedalo ukousat a nepovedl se ani knedlík.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
zadní hovězí maso 2 kg
špek 300 g
mrkev 1 ks
celer 1 ks
cibule 4 ks
mražená směs na svíčkovou 2-3 balení
sůl
nové koření
sádlo 1 lžíce
smetana 2 ks
Domácí knedlí
včerejší rohlík 2 ks
vejce 2 ks
sůl 1/2 lžičky
droždí 1 kostka
mléko 250 ml
Postup
1

Pekáč vymastíme sádlem, nasypeme pytlík mražené směsi na svíčkovou, pokrájíme na měsíčky všechny cibule, vložíme celou falešnou svíčkovou, kterou jsme osolili, opepřili a prošpikovali špekem. Přilejeme trochu vody a dáme péct na dvě hodiny do trouby.

2

Než se maso upeče, vsypeme do hrnce zbytek mražené zeleniny, do které pokrájíme ještě čerstvou mrkev, a vše vaříme na kašičku, také přidáme veškeré kořenní.

3

Měkké upečené maso nakrájíme na plátky, zbytek šťávy z pekáče můžeme přilít do hrnce se zeleninou, rozmixujeme, krátce provaříme a nakonec přidáme smetanu.

4

Domácí knedlík: Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, špetku soli, vejce, olej, rohlíky nakrájené na kostičky a nakonec přidáme i kvásek. Vymícháme vláčné těsto, které necháme v teple asi 30 - 40 minut vykynout. Potom z těsta vypracujeme šišky a ještě je necháme asi 15 minut kynout. Knedlíky vaříme 15 - 20 minut podle velikosti šišek. V půlce vaření knedlíky obrátíme. Hotové knedlíky vyjmeme a ihned propícháme vidličkou, aby odešla přebytečná pára, a nakrájíme.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
OMG! Od pohledu prudce jedlé! 0 14.09.2016 20:07

OMG! Od pohledu prudce jedlé!

reklama