PO - PÁ v 17:50 na Primě

Svíčková se smetanovou omáčkou

Prostřeno III - 9.2.2011 hl.jidlo Foto:

Maso prošpikujeme slaninou. Po přidání zeleniny a koření vše dusíme doměkka. Vybereme koření a maso, zalijeme smetanou s moukou a vaříme asi 20 minut.

Postup
1

Maso prošpikujeme slaninou. Po přidání zeleniny a koření vše dusíme doměkka. Vybereme koření a maso, zalijeme smetanou s moukou a vaříme asi 20 minut. Pak vše řádně rozmixujeme, dochutíme solí a citronovou šťávou a zalijeme šlehačkou. Maso nakrájíme na plátky.

Ingredience na knedlíky: 2 housky250 g hrubé mouky2 žloutky200 g kvasnic1 dl mléka

postup:

Osmažíme housku nakrájenou na kostičky. Zaděláme těsto z hrubé mouky, žloutků, kvásku a teplého mléka. Vypracujeme a vložíme na mokrý ubrousek, který je upevněn na hrnci s vodou. Zakryjeme dalším ubrouskem, aby neunikala pára, a vaříme asi 50 minut. Vytvoří se velká koule, která se hned řeže na plátky.

 

Hlavní jídlo

Svíčková se smetanovou omáčkou a houskovým knedlíkem

Ingredience:

  • 1 kg hovězího šálu
  • 500 g kořenové zeleniny
  • 200 g slaniny
  • citronová šťáva
  • bobkový list, nové koření
  • 1 smetana
  • hladká mouka na zahuštění
  • 1 šlehačka
  • brusinky

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

boženka
Kvasnice 0 10.02.2011 10:49

Že se tam připletla jedna nula navíc, nemělo být toho droždí jen 20g????

ELZA
Maso zalité tou omáčkou 3 09.02.2011 19:52

Maso zalité tou omáčkou vypadá nechutně....

Amatér.
Kvasnice. 09.02.2011 20:45

Pozor na těch 200 gramů kvasnic, ať nevybubláte...

Jenka
Svíčková 10.02.2011 10:16

Ta svíčková na tom talíři vůbec nevypadá vábně,žaludek ae mi při tom pohledu zvedá.Přece se toto jídlo nechá naservírovat esteticky.

dcluda
svíčková ELZA 10.02.2011 13:26

Elzo,naprosto s tebou souhlasím a takto dělaná svíčková je paskvil,už od pohledu nechutné

leoš
svíčková 10.02.2011 17:48

Musel jsem posléze pžepnout takovou svíčkovou bych vyhodil z okna i s talířem. ta naše ze zajíce polňáka, prošpikovaného a odblaněného, na másle s láskou osmaženou zeleninou zalitého a zaleželého, by ta televizní svíčková neuspěla ani z 1%. A to jsem dámy chlap, který umí vařit, nu a příloha ty připálené rohlíky v jakési divné knedle na špinavé zaprané utěrce fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.

loko
leoš 11.02.2011 17:01

Já zase na receptu neshledávám nic závadného, ani na vaření paní Libuše, sama uvádí, že jde o smetanovou omáčku. Bylo tam divoké koření, citron, tak jaképak vyhazování z okna. Abyste ještě jednou nešupal, a jiné věci, než takovouhle omáčku. Jste asi velmi zhýčkaný, dejte si tu vaši světovou, s láskou osmaženou zeleninou. Vám bych tedy vařit nechtěla!

reklama