PO - PÁ v 17:50 na Primě

Švýcarská roláda

Prostřeno XI (14) moravskoslezsko 24.4.2015 dezert Foto:

Česká šlehačková roláda se prý kvůli smetaně oficiálně jmenuje švýcarská. Jde o bezlepkový dezert - v těstě není žádná mouka.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vejce 5 ks
kakao 2 lžíce
smetana ke šlehání 500 ml
Postup
1

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem do hladka, přidáváme kakao. Ušleháme sníh, který nakonec lehce vmícháme do těsta. Rozprostřeme na pečicí papír a dáme péct do trouby na 180°C na deset minut. Poté vytáhneme z trouby a ještě teplý korpus stočíme.

2

Mezitím si vyšleháme šlehačku. Po vychladnutí roládu rozbalíme, korpus potřeme vyšlehanou smetanou a opět stočíme. Před podáváním ještě necháme chvíli ztuhnout v chladu.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Ondra555212
A sníh vmícháme do těsta... A 1 21.07.2016 16:05

A sníh vmícháme do těsta...
A návod na to vaše bezlepkové těsto je kde ?!?!

Anonym
ked vyslahas zltky s cukrom a 21.07.2016 17:09

ked vyslahas zltky s cukrom a das do toho sneh z bielkov , potom to das upiect, dostanes celkom slusny piskot. A totalne bezlepkovy :-)

reklama