PO - PÁ v 17:35 na Primě

Tatarák s bylinkovou bagetou a salátkem s hořčičným dresinkem

Prostreno! XIV (9) 13.10. pred Foto:

Někoho zklamal způsob servírování rovnou na opečených bagetách, ale nenašel se nikdo, kdo by tatarský biftek nejedl.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Tatarák
hovězí falešná svíčková 700 g
kečup 5 lžic
hořčice 3 lžíce
sůl 2 lžičky
pepř 2,5 lžičky
mletá paprika 1,5 lžíce
worcester 3 lžíce
sojová omáčka 3 lžíce
střední cibule 2 ks
majoránka 1,5 lžičky
drcený kmín 1,5 lžičky
Bylinkový bageta
bageta 2 ks
máslo 250 g
sůl 1,5 lžičky
lístky čerstvé bazalky, rozmarýnu, oregána
sušená/čerstvá majoránka 2 lžičky
česnek 5 stroužků
Salát
mrkev 3 ks
ledový salát 1/2
hadovka 1/2
zelená paprika 2 ks
olivový olej 2 lžíce
Dressing
vinný ocet 1,5 lžíce
hořčice 4 lžíce
sůl 1 lžička
pepř 1 lžička
Postup
1

Hovězí falešnou svíčkovou odblaníme, nakrájíme na kostičky a dvakrát projedeme mlýnkem na maso. Cibule nakrájíme nadrobno a smícháme s namletým masem. Přidáme žloutek, kečup, hořčici, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku, mletou papriku, majoránku a drcený kmín. Vše pořádně promícháme.

2

Máslo si necháme přes noc venku, aby změklo. Nakrájíme si čerstvé lístky bazalky, oregana a rozmarýnu nadrobno a společně se sušenou majoránkou, solí a nastrouhanými stroužky česneku na drobném struhadle vmícháme pořádně do másla. Necháme v ledničce ztuhnout.

3

Troubu si předehřejeme na 175°C, bagetky si nakrojíme na plátky do tří čtvrtin a do každé mezery dáme plátek bylinkového másla. Poté pečeme sedm až deset minut. Po vyndání dokrojíme a navrch nandáme tatarák.

4

Na salát si nakrájíme mrkev, ledový salát, papriky a okurku. Vše vložíme do misky, přelijeme olivovým olejem a promícháme. Do mističky si dáme hořčici, vinný ocet, sůl a pepř a pořádně promícháme. Dresink nalijeme do salátu a vše promícháme dohromady.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama