PO - PÁ v 17:50 na Primě

Tatarák z lososa s toustem a česnekovým máslem

Prostřeno XI (10) praha 25.3.2015 předkrm Foto:

Pokud všichni jedí ryby, bude tento předkrm správnou volbou.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
čerstvý/ uzený losos 500 g
šalotka 2 ks
zelená petrželka 2-3 lžíce
sůl
dijonská hořčice 1 lžička
olivový olej 2-3 lžíce
kapary 1 hrst
bílý toastový chléb
Na česnekové máslo:
máslo 70 g
česnek 2-3 stroužky
sůl 1 špetka
Postup
1

Lososa zbavíme kůže a 1/3 nakrájíme na drobné kostičky a zbytek rozsekáme a škrábeme špičkou nože, dáme do skleněné mísy. Nakrájíme velmi nadrobno cibuli/šalotku a přidáme k lososovi. Nakrájíme nadrobno petrželku/kopr, kapary a přidáme do směsi. Přidáme dijonskou hořčici, citronovou šťávu, olivový olej, dochutíme solí a pepřem.

2

Česnek utřeme se solí a zamícháme do másla.

3

Toasty uděláme v klasickém toastovači, potřeme máslem, poté klademe silnou vrstvu tataráku.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky, Ryby a mořské plody
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama