PO - PÁ v 17:50 na Primě

Tatarák z telecí svíčkové na opečené topince

Prostřeno XI (22) 19.6.2015 předkrm Foto:

Tatarský biftek je risk, ale když to vyjde, je to onen kýžený zisk. A totéž dvakrát platí o ochuceném tataráku. Zde ale prý hostitel podcenil promíchání a místy byl slaný nebo sladký po kečupu.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
telecí svíčková 400 g
sůl
kečup 1/2 lžíce
mletá sladká paprika 1 špetka
mletý kmín 1 špetka
worcesterová omáčka 1 lžíce
čerstvý chléb
olej na smažení topinek
Rukolový salátek:
rukola 1 balení
červená cibule 1 ks
bylinky
troška pikantní hořčice
sůl
Postup
1

Telecí svíčkovou nahrubo nameleme nebo ideálně naškrábeme a smícháme se všemi ingrediencemi. Vše dobře promícháme a necháme v chladu tak dvacet minut uležet. Pak mažeme na usmažené topinky, které si můžeme předtím potřít česnekem.

2

Podáváme s restovanou cibulkou a rukolovým salátem, který jsme připravili z rukoly, kroužků červené cibule a promíchali se zálivkou z domácího bylinkového pesta (olej + bylinky + hořčice + troška koření – dle chuti).

Témata článku: Maso, Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama