PO - PÁ v 17:50 na Primě

Telecí brzlík s vanilkovou omáčkou a celerovým pyré

Prostřeno XI (9) moravskoslezsko 17.3.2015 předkrm Foto:

Brzlík není rozhodně typickou surovinouv pořadu Prostřeno!, a dokonce v této kombinaci surovin.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
telecí brzlík 20 dkg
máslo 1 kostička
sůl 1 špetka
vývar 500 ml
celer
vanilkový lusk 2 ks
olivový olej 1 lžíce
smetana 1 kelímek
trochu mléko
Postup
1

Očištěný telecí brzlík povaříme asi 10 minut ve vodě,½ l vývaru s 2 vanilkovými lusky svaříme asi na 3dcl , uvařený brzlík opečeme na olivovém oleji, zalijeme vanilkovým vývarem a necháme probublat.

2

Pak přidáme trošku másla. Celer nakrájený na kostičky vaříme ve smetaně a mléku se špetkou soli, až je měkký, slijeme bokem, do celeru přidáme kostičku másla a za mixování přidáváme slitou smetanu s mlékem, až vznikne hmota podobná pudinku.

Témata článku: Maso, Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Petr-Jižní Čechy
V závěru:Vznikne hmota 0 22.03.2015 09:51

V závěru:Vznikne hmota podobná pudinku :-D Celero-vanilkový pudink k masu.Gastronomická vražda

reklama