PO - PÁ v 17:35 na Primě

Telecí líčka na paprice, domácí tagliatelle

Prostreno! XV (13) 18.4. hl ch Foto:

Telecí bude tento týden dvakrát, poprvé jako měkoučká líčka.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí nebo telecí líčka 4 ks
smetana alespoň 30% 200 ml
cibule 100 g
červené víno 200 ml
demi glace 50 ml
červená paprika mletá
nové koření
rozmrýn
tymián
sůl
Tagliatelle
semolinová mouka 250 g
vejce 5 ks
Postup
1

Líčka: V přiměřeně velkém kastrolu si rozehřejeme olej a očištěná, osolená a opepřená líčka na něm zprudka opečeme. Poté maso vyjmeme, přidáme trochu másla a na výpeku pozvolna orestujeme cibuli. Přidáme mletou papriku, zamícháme a krátce orestujeme – pozor, aby nám paprika nezhořkla! Přidáme rajčatový protlak, koření, opět zarestujeme a zalijeme červeným vínem. Alkohol necháme vyvařit, přidáme vývar a opět přivedeme k varu. Do omáčky vrátíme opečená líčka, přiklopíme a pozvolna dusíme zhruba hodinu a půl doměkka. Měkká líčka vyndáme a omáčku propasírujeme, přidáme smetanu, chvilku provaříme a můžeme podávat.

2

Domácí tagliatelle: Obě mouky smícháme dohromady, uprostřed uděláme důlek, kam vyklepneme vejce a pomalu hněteme rukama, až se spojí v těsto. Vodu přidáváme podle potřeby. Těsto zabalíme do folie, aby neoschlo, a dáme stranou aspoň na 30 minut. Po půl hodině nudlové těsto vyndáme těsto z folie a vyválíme válečkem, co nejtenčeji to půjde. Vyválené těsto několikrát přehneme na sebe (do malé kostky), aby bylo krájení jednodušší, krájíme podle toho, jak chceme široké nudle. Vaříme klasicky – v osolené vroucí vodě, stačí asi tři minuty.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama