PO - PÁ v 17:50 na Primě

Telecí líčka s bramborovou kaší

Prostřeno XI (9) moravskoslezsko 20.3.2015 hl. chod Foto:

Druhá telecí líčka tohoto týdne – budeme moci srovnávat!

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Na kaši:
brambory 1 kg
sůl
Na maso a omáčku:
telecí líčka 1,3 kg
mrkev 1-2 ks
celer 1/4 ks
sůl
cibule 1 ks
kuřecí nebo hovězí vývar
kvalitní víno
Postup
1

Bramborová kaše: Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a prošťoucháme nebo pomixujeme, přidáváme smetanu, máslo, muškátový květ.

2

Nakrájíme a očistíme kořenovou zeleninu, část si necháme stranou na posypání na závěr. Očištěné maso na pánvi zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a vyndáme vedle do hrnce. K výpeku přidáme nakrájenou zeleninu, orestujeme. V polovině procesu přidáme cibuli. Zalijeme malinko vývarem a necháme probublat. Pak postupně přiléváme víno, které necháváme odpařovat do doby, než slyšíme prskat tuk. Toto opakujeme (přilévání a odpařování vína).

3

Když je omáčka hotová, přidáme vývar a necháme probublat. Pak přidáme maso a chvíli dusíme. Celé dáme do trouby péct cca na 2,5–3 hodiny na 140 stupňů. Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku pomixujeme ponorným mixérem. Nezahušťujeme, rozmixovaná zelenina to zahustí. Pro zjemnění přidáme máslo. Oddělenou zeleninu podusíme do změknutí na pánvi. Nakonec ji nazdobíme na maso.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Griffin
Eriku,navařil jste 1 21.03.2015 23:17

Eriku,navařil jste dobře,bohužel úterní baba neunesla vaše vaření,spíš Vás měla jako mlaďocha ocenit.

Erik M
Dobrý den, děkuji. Paní Ivana 22.03.2015 12:54

Dobrý den, děkuji. Paní Ivana a Aleš šli do prostřena s promyšlenou taktikou, kterou já neměl a mít jsem nechtěl. To udělá jen člověk, který si nevěří a potřebuje ,,berličku" aby vyhrál :-)

reklama