PO - PÁ v 17:50 na Primě

Telecí tataráček se ztraceným vejcem na topince z domácího chleba

New Image2 Foto:

Jakub si myslí, že u tak kvalitního masa není třeba tatarský biftek dochucovat worcesterem nebo kečupem.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
telecí svíčková 500 g
křepelčí vejce 5 ks
šalotka
sůl
cayenský pepř
tabasco
směs na domácí hcléb
Postup
1

Maso očistíme a naškrábeme nožem, vyndáme všechny tukové žilky a blanky, poté ještě nadrobno nožem posekáme. Zamícháme koření a zpěněnou šalotku, navrch dáme ztracené vejce (v horké vodě s kapkou octa vytvoříme lehký proud a vložíme syrové rozklepnuté vejce, až se zavře, a vyndáme).

2

V domácí pekárně si z celozrnné směsi upečeme chléb.

3

Z jednotlivých krajíců si vyřízneme kolečko, které orestujeme a dobře očesnekujeme a na něj položíme bochánek tatarského bifteku.

Témata článku: Maso, Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama