PO - PÁ v 17:50 na Primě

Těstovinový salát s kuřecím masem

Prostřeno XI (7) jihočesko 2.3. 2015 předkrm Foto:

Ne všichni mají rádi studené těstovinové saláty.

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-5
Suroviny
koření na čínu
sójová omáčka sladká nebo polosladká
sůl
čerstvá zelenina
kuřecí prsa 500 g
trochu tatarské omáčky
Postup
1

Nakrájíme a naložíme si maso podobně jako na „čínu“ asi půl hodiny dopředu, než budeme vařit těstoviny, ty pak uvaříme v osolené vodě, dáme okapat a po okapání těstoviny přijdou do nějaké větší misky. Nakrájíme na menší kousky zeleninu. Po půl hodině rozpálíme pánev s trochou oleje a do ní dáme naložené maso, restujeme, přidáme sójovou omáčku, trochu vývaru, popřípadě vody, dochutíme podle potřeby.

2

Když je maso hotové, musíme se snažit, aby mělo dostatek dobrého sosu a nebylo vysušené, to nám dělá chuť salátu. Vše nakonec smícháme v míse, přidáme trochu tatarky nebo majolky, kdo jak má rád, dáme vychladit a podáváme.

Témata článku: Maso, Saláty, Těstoviny
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Dobrý nápad
na zpracování i zbytku 0 03.03.2015 14:53

na zpracování i zbytku těstovin. Saláty dělávám často, studené těstoviny mi víc chutnají.

reklama