PO - PÁ v 17:50 na Primě

Tiramisu s jahodou

Prostřeno XI (16) 8.5.2015 dezert Foto:

Jahody na klasické tiramisu nepatří, ale nikomu nevadily, dezert byl oceněn jako asi nejlepší chod celého Martinova menu.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
cukr 50 g
káva 1 šálek
vejce 4 ks
cukrářské piškoty 2 balení
hořká čokoláda 50 g
jahody 200 g
Postup
1

Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh, poté šleháme žloutky s cukrem. Vše prošleháme se sýrem mascarpone, až máme hladký krém. Piškoty namáčíme v kávě a dáváme je na dno mísy nebo do pohárů.

2

Poté přilijeme krémem, vrstvíme střídavě krém a piškoty, poslední vrstvou musí být krém.

3

Posypeme nadrobno nastrouhanou čokoládou, ozdobíme jahodami a necháme aspoň dvě hodiny ztuhnout.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama