PO - PÁ v 17:50 na Primě

Tomatová polévka

Prostřeno XI (12) plzeňsko 8.4.2015 polévka Foto:

Bářina rajská polévka byla sytá, protože obsahovala i luštěniny. Kdo by chtěl, aby měla větší říz, může přidat papričku – a z italské polévky bude mexická. Kdo spěchá, může použít luštěniny z plechovky.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
loupaná rajčata 400 g
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
zeleninový vývar 500 ml
bílé fazole 1 hrst
čerené fazole 1 hrst
cizrna 1 hrst
sůl
Postup
1

V hrnci na troše olivového oleje zpěňte jednu pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, nasekané najemno. Přidejte 400 g krájených loupaných rajčat (i z plechovky), 500 ml zeleninového vývaru, luštěniny předem namočené, jeden bobkový list. Polévku osolte, opepřete a vařte, dokud nejsou luštěniny měkké. Dochuťte a nakonec vmíchejte hrst sekaných lístků bazalky.

Témata článku: Polévky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama