PO - PÁ v 17:50 na Primě

Toustové rolády tří barev

Prostřeno XI (18) 18.5.2015 dezert Foto:

Chutný a pro oko lákavý předkrm chutnal všem.

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Suroviny
toustý chléb
dušená krájená šunka 100 g
máslo 250 g
celý česnek 1 ks
měkký sýr 8 kostek
tvrdý sýr na strouhání 400 g
plátkový sýr 100 g
mrkev 2 ks
citron 1 ks
uzený losos 250 g
majonéza 400 ml
petržel kudrnka
Postup
1

Z toustového chleba si odřízneme kraje a každý plátek dobře vyválíme - na jednu roládu je potřeba 12-15 plátků chleba. Postupně si je naskládáme do tří řad po čtyřech a ještě znovu je dotenka je vyválíme. Každou roládu plníme jinou náplní.

2

První náplň: Čtyři měkké sýry, máslo, majonézu smícháme a namažeme na roládu. Plátky šunky klademe vedle sebe. Potom přidáme plátkový sýr. Vše zarolujeme a roládu ještě pomažeme máslem nebo náplní ze všech stran. Nastrouháme si tvrdý sýr a roládu v něm obalíme.

3

Druhou náplň tvoří avokádo, česnek, měkký sýr a majonéza. Avokádo oloupeme, nastrouháme, přidáme měkký sýr, majonézu, česnek a touto pomazánkou opět potřeme roládu. Poklademe ji schwarzwaldskou šunkou a zarolujeme. Pak ještě pomažeme zevně ze všech stran a obalíme ji v nastrouhaném sýru s nasekané kudrnce (pažitce).

4

Třetí náplň: Nasekaného lososa smícháme s máslem a majonézou, dochutíme solí (dle slanosti lososa), pepřem, citronem. Rozetřeme na roládu a zabalíme. Roládu pomažeme ze všech stran a obalíme v nastrouhané mrkvi.

5

Z jedné rolády je osm porcí. Rolády dáme ztuhnout do lednice a podáváme nakrájené na asi 1,5 centimetrové plátky.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama