PO - PÁ v 17:50 na Primě

Úžasná tvarohová dobrota

Prostřeno XI (20) 2.6.2015 dezert Foto:

Hrníčkový recept na dobrou a neošizenou tvarohovou buchtu.

Doba přípravy:
Počet porcí: 20 ks
Suroviny
Na těsto:
vejce 2 ks
cukr krupice 1 hrnek
olej 1/2 hrnku
prášek do pečiva 1 sáček
vanilkový cukr 1 sáček
mléko 1 hrnek
rozpustná káva 2 lžičky
Na krém:
mléko 500 ml
vanilkový pudink 2 sáčky
cukr podle chuti
tvaroh 2 vaničky
rum podle chuti
máslo 1/2 kostky
Na polevu:
čokoláda na vaření
Postup
1

Na těsto vše smícháme dohromady a půlku těsta rozprostřeme na plech na pečicí papír. Do druhé půlky dáme kakao a nalijeme na světlé těsto a takto pečeme 15-20 minut na 180 stupňů. Dáme vychladit.

2

Krém: V mléku uvaříme pudink, do ještě horkého hned dáme tvarohy (klidně vaničkové), máslo, rum, cukr a ještě našleháme. Přidáme na vychladlé těsto a úplně nakonec dáme polevu - zakysanou smetanu s čokoládou (rozpustíme čokoládu a přidáme smetanu).

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama