PO - PÁ v 17:50 na Primě

Uzený jazyk s medovou majonézou

Prostřeno XI (12) plzeňsko 7.4.2015 předkrm Foto:

I když je uzený jazyk delikátní lahůdka, spousta lidí má vůči jazyku předsudky až odpor. Dobrý je také s křenovou majonézou nebo s křenem a kyselými okurkami.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
lák z okurek
uzený hovězí jazyk 600 g
majonéza 2 vaničky
med 1-2 lžíce
kopr 1 lžička
sůl
Postup
1

Pokud si hovězí jazyk nekoupíme v lahůdkářství, ale u řezníka, den předem ho uvaříme doměkka. Na sůl pozor, může být dost slaný – je uzený. Po uvaření ho rychle zchladíme a hned oloupeme. Zabalíme do pergamenu pomazaného máslem nebo do alobalu či fólie, aby neoschl, a dáme vychladit do lednice.

2

V misce si rozmícháme majonézu a postupně přidáme všechny ingredience. Při servírování jazyk nakrájíme na tenké plátky, naaranžujeme na talíř a přidáme medovou majonézu. Podáváme s pečivem.

Témata článku: Maso, Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

ZDENEKDO
Nevím jestli je ta žena 1 07.04.2015 20:21

Nevím jestli je ta žena Veronika, tak hloupá, nebo ta režisérka prostřeno, když nechá ty soutěžící jíst neoloupaný jazyk. Kravský jazyk je jako řýžový kartáč který se musi hned po uvaření oloupat. Vdaná ženská chce vařit v soutěži Prostřeno a neumí uvařit noky a ani se nepodívá na internet. Další věcí jsou žampiony, díváte se na Veroniku jak vyndává žampiony přímo z krabičky ve kterých je koupila a ani je neopláchla, které by měla oloupat. Žampiony nakrájela přímo z krabičky a dala vařit, ještě žertovala něco o lysohlávkách, ale s režisérkou to vůbec nehnulo. Chcete mi říci, že kdyby připravovala skutečné lysohlávky, tak byste ji nechala aby soutěžící otrávila? Buď ji prásknout u stolu aby to soutěžící nejdly, žeby jím mohlo být špatně, nebo přímo dotyčnout upozornit, že tak připravené, jídlo nemůže podávat. Vždyď žampiony se pěstují na hnoji. Přece vše musí mít nějaké hranice které nelze překročit !!Jo a ty dva pohlupavé komentátory napomeňte že by měli změnit trochu komentáře k pořadu. Komentují to jako pro malé děcka, nebo se neumějí normálně vyjadřovat? A to Vaškovo ( a koukejte co nám uvaří) a ani to není česky, je na infarkt. Vždy čekám a jak to má říct, tak honem vypnu zvuk, jinak bych se na to nemohl vůbec dívat. Udělejte už konečně tam pořádek.

Simča S.
No, chápu, že se žampiony 08.04.2015 18:48

No, chápu, že se žampiony mají očistit - osobně je otírám nasucho, nebo opatrně seškrávnu nožem a pak otřu, protože namáčet se mi je nechce, ale loupání je český zlozvyk, nikde ve světě je neloupají. Já také nikdy ne a všem u nás chutná...

reklama