PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vafle s javorovým sirupem, ovocem a šlehačkou

Prostřeno! XII (1) 19.8. dezert Foto:

Hrníčkový recept na domácí vafle, které Jana obložila hroznovým vínem, pomerančem a ozdobila šlehačkou.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
olej 1/3 hrnku
cukr krupice 3 lžičky
mléko 1,5 hrnku
vejce 3 ks
prášek do pečiva 2 lžičky
sůl 1/2 lžičky
Na ozdobení:
hroznové víno
Postup
1

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků s troškou soli ušleháme sníh. Ostatní ingredience na těsto dáme do větší mísy, nakonec lehce vmícháváme sníh. Na vaflovači usmažíme vafle a než se upečou, připravíme si čerstvé ovoce a šlehačku na dozdobení.

2

Celý moučník nakonec ještě přelijeme a osladíme javorovým sirupem, který je dost sladký, takže další cukr nepotřebujeme.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama