Pondělí - Pátek 18.00

Vaječný sen

Prostřeno IV - 6.9. 2011 - dezert
Průměr: 4.4 (58 hlasů)
Menu Veronika uzavírá dezertem s poetickým názvem – Vaječný sen.

Ingredience

máslo 250 g
vaječný likér 200 ml
vanilkový pudink 3 balení
marmeláda na potření 1 balení
polovina prášku do pečiva 1 kus
moučkový cukr 6 lžic
kakao 4 lžíce
mléko 750 ml
vejce 5 kusů
polohrubá mouka 5 lžic
olej 2 lžíce
cukr 2 lžíce
horká voda 3 lžíce
rostlinná šlehačka cremefine - na šlehání 2 balení

Dezert

Vaječný sen

 

Ingredience:

Piškot:

  • 5 vajec
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 2–3 lžíce horké vody
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • ½ prášku do pečiva
  • marmeláda na potření

Krém:

  • 750 ml mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 200 ml vaječného likéru
  • 250 g másla
  • 3 lžíce moučkového cukru

Pařížská šlehačka:

  • 2 rostlinné šlehačky Cremefine – na šlehání
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce kakaa

Postup:

Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, olej, promícháme a lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na závěr vmícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Piškot pečeme na pečicím papíru na 180 °C asi 30 minut. Po zchladnutí korpus potřeme marmeládou.

Připravíme si krém – z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, do horkého pudinku vmícháme vaječný likér a promícháme. Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink. Šleháme doběla.

Krém naneseme na piškot, který máme potřený marmeládou. Na něj navrstvíme šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je, že se vše ušlehá zároveň). Lze použít i obyčejnou šlehačku, ale ta se musí den předem uvést do varu. Ozdobíme dle fantazie.

Autor: Veronika Javoříková Vhodné pro vegetariány: ano Počet porcí: 5 Obtížnost: pro zkušené Doba vaření: 30 minut Národní kuchyně: českáDoba přípravy: 30-60 minutKategorie: pečení, moučník Teplota přípravy: 180 °C

Diskuse

Conchita:
Výborné!*** 0 16.09.2011 10:07

Vyzkoušela jsem tento dezert a musím říct, že je výborný! Kombinace chutí je skvělá! Zařazuji ho do svého TOPtenu. :-) Šlehačku jsem si s kakaem a cukrem den předem povařila. Co se týče krému - nedovedu si představit, že by měl být z něčeho jiného než z másla. ;-)

anonym:
Znam duchodce kteri nikdy 0 08.09.2011 12:52

Znam duchodce kteri nikdy nechteli pocitac pry je to zbytecna vec, pry jim nechybi ap. ale kdyz dostali stary pocitac od dcery protoze si s manzelem koupili novy tak u nej sedi od rana do vecera.A jeste jeden pripad znam kdy si duchodci chvalili jak je dobre nemit pocitac , jak pry je to zbytecna vec ale kdyz s nima na domku zacla zit dcera s rodinou kteri maji pocitac tak ta babicka vyuziva kazdou chvilku aby mohla byt na pocitaci.Jeji manzel kdyz prijde domu z prace tak vzdy najde babicku na pocitaci co na tom ze neni v byte uklizeno tak jako driv .

alex a spol:
Pro anonyma - studentku. 0 08.09.2011 08:24

Pro anonyma - studentku. Milostiva studentko Vy ale taky na to maslo nemate jako i na to vase studium , jeste jste si na to nevydelala .Ale kdyz vam na to dava vas pritel nebo rodice tak proc by jste setrila az budete zit jen z vlastnich vydelanych penez tak budete muset hodne pocitat.Zatim i na to maslo jen berete.

nemám jméno:
furt se nehádejte 0 07.09.2011 21:15

furt se nehádejte

Nadiaaaaa:
rada bych se zeptala zda 0 07.09.2011 19:31

rada bych se zeptala zda tento dezert se dela na velky plech a nebo se vejde na maly.Děkuji predem za odpoved.P.S.k ostatnim komentum:souhlasim ze maslo je maslo a dezert je chutnejsi nez davat nahrazky:-)

Bříza:
připomínky pro adnim 0 07.09.2011 17:43

Stále nechápu, proč se někdo snaží patlat ty ingredience dohromady,když tam jsou pak přehledně a logicky napsány pod tím rozpisem - to máme placeno od řádku? A opakovat týden vaření rok starý z data od 30.8. do 3.9.2010 také nechápu. Proč nedáváme opakovaní současného vaření - to asi zajímá více lidí, než to staré. Díky.

ŠM:
Pařížská šloehačka se Verunko dělá jinak 0 07.09.2011 06:47

ta se vaří, víš...to,co jsi udělala ty,byla kakaová šlehačka, jen jsi ji obarvila a ochutila....s Pařížskou to nemělo nic společného.

koli:
A opet ten kopec prasku do peciva 21 06.09.2011 23:28

Proboha lidi proc tak praskujete tou chemii?! Da se upect vyborny piskot i bez kvanta prasku .A vubec tenhle dezert ma dalsi negativa a to je to mnozstvi masla , kdo si muze dovolit dat cele maslo do kremu? Absurdni!! Maslo za 28kc davat do kremu no to snad neni ani pravda.Jsme s manzelem uz v duchode a maslo si nemuzeme dovolit koupit ani na namazani na chleba.

Matty 01:
Nechápu ty kecy o másle.Když 07.09.2011 07:19

Nechápu ty kecy o másle.Když na to někdo nemá,nemusí si tento dezert dělat!!!

patent:
U mne taky neuspela s tim 07.09.2011 13:24

U mne taky neuspela s tim kvantem masla.

Zasoutěžte si v pořadu i vy

reklama