PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vanilková pana cotta

Prostřeno XI (10) praha 26.3.2015 dezert Foto:

Jeden z nejoblíbenějších dezertů našeho pořadu.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
želatina 2 lžičky
smetana ke šlehání 500 ml
vanilkový lusk 1 ks
rostlinný olej
máta na ozdobu
Na krém:
mléko 500 ml
cukr 250 g
vanilkový lusk 1 ks
likér 0,25 dl
Postup
1

V míse rozmíchejte 2 lžíce vody a želatinu. Nechte 5 minut stát. Mističky jemně vymažte olejem. Smetanu spolu s cukrem a vanilkou krátce povařte. Přidejte želatinu a další 2 minuty povařte. Hmotu nalijte do misek a nechte v lednici vychladit.

2

Krém: do mísy dáme žloutky, cukr a vyškrábnutý lusk. Důkladně prošleháme. V kastrůlku zahřejeme mléko, ve kterém povaříme lusk z vanilky. Do žloutků nalijeme asi 1/3 teplého mléka a zašleháme a přilejeme ke zbytku mléka. Přidáme likér a ve vodní lázni mícháme do zhoustnutí.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

anonymPrdlajs
Tome,omlouvam se,ze 0 28.03.2015 00:40

Tome,omlouvam se,ze remcám,ale nádobky,vcetně silikonových propláchnu studenou vodou a dobrý!Není tam ten olej cítit?Nejsem debil,blbbnou mi carky a hacky:-) :-) :-)

reklama