PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vánoční hovězí vývar

Prostřeno - 23.12. polevka Foto:

Hovězí vývar musí být sváteční, a proto vydatný. Vyvařené maso dáme zvířátkům, aby si také užila. Nejprve tedy maso vložíme do studené vody a pozvolna vaříme až dvě a půl hodiny na mírném ohni s petrželí, celerem a bobkovým listem.

Postup
1

Hovězí vývar musí být sváteční, a proto vydatný. Vyvařené maso dáme zvířátkům, aby si také užila. Nejprve tedy maso vložíme do studené vody a pozvolna vaříme až dvě a půl hodiny na mírném ohni s petrželí, celerem a bobkovým listem. Poté vyjmeme vyvařenou zeleninu a maso a přidáme nastrouhaný celer, petržel, mrkev, kapusty a houby. Vše podle chuti a objemu vývaru. Dochutíme solí a pepřem.

Připravíme si játrové knedlíčky. Rozemeleme játra, přidáme sůl, pepř, vejce, petrželku a strouhanku. Vytvarujeme knedlíčky, naházíme je do polévky a povaříme.

V jiném hrnci uvaříme smržovské čudlynudly, tedy zavářku. V míse v hrubé mouce rozmícháme 4 vejce. Vzniklé těsto odtrháváme a házíme do vařící osolené vody. Trhance povaříme pět minut, scedíme a propláchneme studenou vodou a olejem, by se neslepily. Vložíme na talíř a dolijeme vývarem.

 

Polévka

Vánoční hovězí vývar s játrovými knedlíčky a smržovskými čudlynudly


Ingredience:

  • 1 kg hovězí hrudi s kostí
  • 500 g vepřových jater
  • 250 g hrubé mouky
  • 5 vajec
  • lesní houby
  • strouhanka
  • bobkový list
  • celer, petržel, mrkev
  • kapustičky
  • kudrnka
  • sůl
  • petržel
  • olej

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama