PO - PÁ v 17:45 na Primě

Variace špatného lovce, krvavý salát

Variace špatného lovce, krvavý salát  Foto:

Špatný lovec musí zůstat vegetariánem a musí se spokojit s houbovými karbanátky, pečenými bramborami a krvavým salátem z červené řepy. A k tomu – koupená tatarka.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
cibule 1 ks
vejce 1-2 ks
sůl
brambory
mouka, vejce, strouhanka na obalení
Krvavý salát
červená řepa 2 kg
sůl 1 lžička
ocet 0,3 l
olej trošku
Postup
1

Hlívu nakrájíme nadrobno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčko a trochu strouhanky. Osolíme a opepříme. Vše rukama dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které obalujeme v trojobalu a smažíme na oleji.

2

Brambory očistíme a i se slupkou nakrájíme na měsíčky, které upečeme nasucho v troubě, hotové osolíme.

3

Červenou řepu omyjeme i s kořenem a dáme vařit asi na hodinu do litru až dvou vody, menší bulvy potřebují méně času. Řepy uvaříme doměkka, scedíme a po vychladnutí ji nastrouháme nahrubo. Takto připravenou řepu promícháme se sladkokyselým nálevem.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Je to lhář a nic jiného. Teď 0 10.11.2016 18:59

Je to lhář a nic jiného. Teď je vidět kdo je lhář. Může jen děkovat tátovi. Nikdo o něm ani nevěděl. Je hloupí a se ani nemůže přiznat,

reklama