PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vejce pečené v lososové housce

Prostřeno XI (17) 11.5.2015 předkrm Foto:

Předkrm chutnal všem, co mají rádi uzeného lososa a vejce.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
makové kaiserky 5 ks
změklé máslo 1 lžíce
uzený losos 5 plátků
vejce 5 ks
sůl
nasekaná pažitka 1 lžíce
Postup
1

Housky kaiserky položte na pracovní plochu a odřízněte z nich vršek zhruba v jedné třetině odshora. Vydlabejte nebo stlačte střídu uvnitř, okraje potřete máslem a vzniklý důlek vyložte plátkem uzeného lososa.

2

Dovnitř vyklepněte vejce, osolte ho a opepřete a dejte na 8-12 minut zapéct do trouby vyhřáté na 160°C. Podávejte posypané pažitkou.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama