PO - PÁ v 17:45 na Primě

Vepřo knedlo zelo

Prostreno! XIV (11) 24.10. hl ch Foto:

Paní Maria nevařila žádné romské jídlo, ale na českou klasiku se spolehla i při hlavním chodu.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřový bůček
vepřová kotleta
vepřová pečeně
cibule
sůl
kmín
Červené a bílé zelí
cibule 2-3 ks
smetana trochu
kmín
nové koření
brambor 1 ks
Houskový knedlík
droždí
vajíčko 3 ks
rohlík 2 ks
Postup
1

Maso dáme do pekáče, osolíme, okmínujeme, přidáme cibuli, česnek, olej, podlijeme vodou a pečeme na 200 stupňů přibližně hodinu.

2

Červené zelí: Na pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červené zelí a dusíme na mírném ohni přibližně 20 minut. Dochutíme trochou cukru, solí, pepřem, můžeme zjemnit trochou smetany. Dle potřeby podléváme vodou, dokud zelí nezměkne. Dle chutí můžeme přidat i nastrouhané jablko.

3

Bílé zelí: Opět na pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bílé zelí a dusíme pod pokličkou. Bílé zelí dochutíme solí, kmínem, pepřem a na zahuštění přidáme najemno nastrouhaný a předem uvařený brambor.

4

Houskový knedlík: Mouku smícháme se solí, droždím a vejci, vodu přidáváme dle potřeby. Do těsta dáme na kostičky nakrájené rohlíky, zamícháme a necháme 20 minut kynout. Pak z těsta uděláme 2 až 3 šišky a podle toho vaříme 15 až 20 minut v osolené vodě. Po uvaření knedlíky propícháme vidličkou.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Rad.
Nějaké špatné fotky, nějak je 0 24.10.2016 21:19

Nějaké špatné fotky, nějak je technikům z Primy ta technika neposlouchá? Nebo naopak? OPRAVENO, DĚKUJEME.

reklama