PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vepřová kotletka a krkovice na cibulce

Prostřeno XI (16) 6.5.2015 hl. chod Foto:

V jednoduchosti je krása. Při všech těch rafinovaných chutích překvapivě zabodoval hlavní chod s vepřovým masem na cibuli.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Kotleta s krkovičkou:
vepřová kotleta 750 g
vepřová krkovice 750 g
cibule 3 ks
vývar 1 l
Šťouchané brambory:
cibule 2 ks
slanina 200 g
brambory 1 kg
sůl
Ledový salát:
ledový salát 1 ks
paprika 2 ks
sůl
Postup
1

Maso: Do kastrolu dáme na rozpálený olej najemno nakrájenou cibuli a orestujeme. Když je cibulka dozlatova opražená, tak přidáme plátky pečeně a krkovici, vepřové nechámeopražit a zatáhnout. Teprve potom přilijeme vývar a dusíme doměkka. Když je maso měkké, tak je vyndáme, cibulku se šťávou rozmixujeme, dochutíme a maso vrátím prohřát do omáčky.

2

Šťouchané brambory: Brambory uvaříme ve slupce, až změknou, tak je scedíme a oloupeme. Mezitím si dáme do kastrůlku na olej cibulku a slaninu a necháme usmažit dozlatova. Brambory pomačkáme, osolíme, opepříme a přidáme osmaženou cibulku se slaninou.

3

K jídlu je dobrý ledový salátek: Zeleninu opláchneme, očistíme, nakrájíme a promícháme se sladkokyselou zálivku, kam jsme přidali deci vody.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama