PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vepřová panenka na bylinkách s bramborovo-hráškovým

Prostřeno XI (15) východočeský 27.4.2015 hl. chod Foto:

Oblíbená panenka se zdravou přílohou korunovala první úspěšnou večeři.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřová panenka 1 kg
máslo 150 g
rozmarýn 2 lžičky
bazalka 2 lžičky
parmazán 50 g
česnek 3 stroužky
sůl
Bramborovo-hráškové pyré:
mražený hrášek 150 g
vařené brambory 150 g
zeleninový vývar 250 ml
smetana 250 ml
Postup
1

Z vepřové panenky odkrojíme špičky a palce, aby nám vznikly krásné, maximálně osmicentimetrové špalíky na porci. Čerstvé bylinky spolu s olivovým olejem a solí promačkáme do masa a necháme odpočinout v lednici dva až tři dny. Před podáváním si na pánvi na rozpáleném oleji postupně opékáme jednu až dvě minuty každou porci z obou stran. Pak si panenkyjednotlivě zabalíme do alobalu a dáme dojít na osm až deset minut do trouby předehřáté na 220 stupňů. Maso ještě pár minut necháme dojít a servírujeme s pyré.

2

Bramborovo-hráškové pyré: Vývar a smetanu přivedeme k varu. Pak směs stáhneme z ohně a přidáme do ní uvařené brambory, rozmražený hrášek, hoblinky parmezánu a máslo. Osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama