PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vepřová panenka plněná sušenými švestkami, bylinkové brambory

Prostřeno XI (12) plzeňsko 9.4.2015 hl. chod Foto:

Zlatý hřeb se Mirkovi asi povedl nejlépe a také se na talíři pěkně vyjímal.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Plněná panenka:
vepřová panenka 4 špalíčky
sušené švestky bez pecek 10 ks
švestková povidla 4 lžíce
olivový olej 1 lžíce
skořice 1 lžička
drcený hřebíček 1 špetka
sekané vlašské nebo lískové ořechy 4 lžíce
sůl
Na brambory:
brambory uvařené ve šlupce 4 ks
sůl
Na bylinkový dip:
ricotta 250 g
bylinky 1 hrst
sůl
Postup
1

Do každé panenky prořízneme kapsy, které naplníme následující směsí: švestky nakrájíme na tenké nudličky a smícháme je s povidly, olivovým olejem, kořením a oříšky. Svrchu porce potřeme olivovým olejem, osolíme a před tepelnou úpravou necháme chvíli odležet. Potom je na oleji opečeme ze všech stran, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Před podáváním necháme ještě maso chvilku odležet v teple.

2

Příloha: Oloupané brambory (nebo noky) orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje a osolíme.

3

Ricottu smícháme se směsí bylinek a solí a uložíme do lednice. Podáváme k bramborám a masu.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama