PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vepřová panenka s bramborovým pyré a restovanou karotkou

Prostřeno XI (12) praha 14.4.2015 hl.chod Foto:

Hlavní chod byl jednoduchý a dobrý, i když, jaký je rozdíl mezi pyré a kaší, zase nevíme. Asi je to totéž.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřová panenka vcelku 3 ks
Marináda:
sůl
Bramborové pyré:
brambory 1 kg
mléko 200 ml
máslo 100 g
sůl
Restovaná karotka:
mrkev 3 ks
máslo 100 g
Postup
1

Vepřovou panenku si vcelku přes noc naložíme do marinády. Druhý den přendáme maso na plech a pečeme je asi 20 minut na 180-200 stupňů a každých pět minut ještě podléváme a mašlujeme marinádou.

2

Bramborové pyré: Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody a až budou měkké, tak je slijeme a přidáme do nich horké mléko a máslo. Rozmixujeme do hladka na kaši.

3

Restovaná karotka: Mrkev si nakrájíme na kolečka a na chvilku dáme dusit. Když je mrkev skoro měkká, tak vedle na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme mrkev a restujeme, až je krásně lesklá.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

sport
Med do pyré? Tak to musí být 1 14.04.2015 23:53

Med do pyré? Tak to musí být dobrota! :-O

TerezaF
Logicky to má být asi u 15.04.2015 12:34

Logicky to má být asi u mrkve, ne ?? :)

reklama