PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vepřová panenka se smetanovými brambory a domácí cibulovou zavařeninou

Prostřeno XI (18) 29.5.2015 hl. chod Foto:

Panenka se Báře povedla přesně tak, jak chtěla, ale brambory mohly zůstat v troubě ještě o chvíli déle.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřová panenka 800 g
sůl
oblíbené koření
Smetanové brambory:
brambory 12 ks
bylinky na brambory
Cibulová zavařenina:
červená cibule 6 ks
červené víno 500 ml
cukr 50 g
tymián
sůl
Postup
1

Smetanové brambory: Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na plátky. Promícháme se solí a bylinkami a dáme je do pekáčku. Zalijeme smetanou a pečeme na 180°C asi 40 minut, až povrch začne zlátnout.

2

Domácí cibulová zavařenina: Červenou cibuli nakrájíme na klínky, orestujeme na olivovém oleji s tymiánem. Přidáme cukr a necháme krátce zkaramelizovat. Podlijeme vínem a octem a dusíme do změknutí. Podle chuti osolíme.

3

Vepřovou panenku odblaníme, lehce osolíme, okořeníme oblíbeným kořením a zprudka opečeme na oleji ze všech stranách. Vložíme do pekáče a pečeme 20 minut na 160°C.

Témata článku: Maso, Přílohy, Zelenina
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama