PO - PÁ v 17:35 na Primě

Vepřová plec na smetaně, domácí houskový knedlík

Prostreno! XIV (11) 28.10.  hl ch Foto:

Tradiční, ale ne omšelý hlavní chod s knedlíkem se nejstarší hostitelce povedl.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vajíčko 2 ks
velká cibule 1 ks
vepřová plec 103 jg
smetana 2 ks
rajský protlak 1 ks
hladká mouka 2 lžíce
mléko trochu
šunka 100 g
zelený hrášek
sterilovaná okurka 2-3 ks
mrkev 1 ks
máslo kousek
Houskový knedlík
rohlík 3 ks
droždí 1 kostka
mléko trochu
sůl špetka
cukr špetka
Postup
1

Maso necháme zatáhnout ze všech stran na pánvi, poté ho vyndáme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a rajský protlak, necháme provařit. Po chvíli vrátíme maso zpět a vaříme v tlakovém hrnci dvě hodiny. Po uvaření scedíme, uděláme zásmažku, přidáme dvě smetany, dle potřeby můžeme zředit trochou mléka, zahustíme hladkou moukou. Smícháme se šťávou z hrnce, do vzniklé omáčky přidáme nadrobno nakrájenou šunku, zelený hrášek, najemno nastrouhané kyselé okurky a mrkev, nakonec přidáme na zjemnění kousek másla.

2

Houskový knedlík: Z droždí, trochu mléka, trochu vody, špetky soli a cukru si připravíme kvásek. Hrubou mouku dáme do misky, přidáme dvě vajíčka, trochu vody a kvásek, zaděláme těsto, osolíme až nakonec. Přidáme na kostky nakrájené rohlíky, přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Po vykynutí vypracujeme šišky, necháme chvílí kynout, až poté vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Po uvaření propícháme špejli, aby odešla přebytečná pára a potřeme tukem.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Montyzc
2 hodiny v tlakovom hrnci??? 1 30.10.2016 23:02

2 hodiny v tlakovom hrnci???

Anonym
Recepty sem zapisujeignorant. 04.01.2017 12:25

Recepty sem zapisujeignorant. Stačí se podívat na gramáž masa : 103 jg. Letitý problém, nedoporočuji podle receptů prostřena cokoliv vařit, péct. Je plno jiných dobrých stránek s osvědčenými recepty.

reklama