PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vepřová plec s hořčicovou omáčkou

Prostřeno III - 25.2.2011 - hl.jidlo Foto:

Ve větším kastrolu si na sádle osmahneme dorůžova cibuli. Maso osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, obalíme v paprice, hořčici a vložíme k cibuli. Necháme zatáhnout ze všech stran.

 

Hlavní chod:

Vepřová plec (kýta) s hořčicovou omáčkou a noky

Ingredience:

  • 1 kg vepřové plece, kýty
  • 2–3 cibule
  • sádlo
  • bujon (kostka)
  • plnotučná hořčice (kelímek 200 g)
  • 35 g sušených sladkých papriček
  • hladká mouka na zahuštění
  • sůl
  • 4 stroužky česneku
  • cukr
  • ocet

Příloha – noky:

  • 500 g hrubé mouky
  • vejce
  • sůl
  • mléko

Postup:

Ve větším kastrolu si na sádle osmahneme dorůžova cibuli. Maso osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, obalíme v paprice, hořčici a vložíme k cibuli. Necháme zatáhnout ze všech stran. Potom zalijeme horkou vodou, přidáme bujon a vložíme do rozpálené trouby, kde pečeme asi 2 hodiny (dle velikosti masa).

Po změknutí omáčku přecedíme, ochutíme cukrem, solí, popřípadě octem a zahustíme moukou s vodou. Necháme provařit, nakrájíme maso na plátky a vložíme zpět do omáčky.

Při přípravě noků smícháme hrubou mouku s mlékem, vajíčkem a solí, vytváříme noky a vhazujeme je do vařící osolené vody, kde je vaříme asi 5 až 10 minut (dle velikosti).

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

kojakos
Výborný tip na oběd,který 0 21.09.2013 13:32

Výborný tip na oběd,který všem chutnal,,,:)

anonym
výborné jídlo :-)) děkuji za 1 08.09.2011 13:54

výborné jídlo :-)) děkuji za tip na večeři .

zero.monkey
Ahoj, moc děkuju za recept. 10.06.2012 14:39

Ahoj, moc děkuju za recept. Dneska jsem to dělala k obědu a myslim, že se povedlo. Nikdo si nestěžoval=D... S pozdravem, Bára z Plzně.

reklama