PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vepřová roláda „MORAVIA“ se smetanovými brambory

Prostřeno! XII (2) 24.8. hl. chod Foto:

Kdyby maso nezůstalo místy tuhé, hlavní chod by sklidil jenom chválu, byl dobře ochucený.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřová panenka 2 ks
šunka 6 plátků
tvrdý sýr 4 plátky
vejce 2 ks
čerstvé žampiony 2 ks
hrášek (mražený) 2 lžíce
červená paprika (kapie) 1/2 ks
sůl
rozmarýn
červené víno 100 ml
Smetanové brambory:
brambory 1,5 kg
smetana ke šlehání 250 ml
máslo 1 plátek
jarní cibulka 1 ks
sůl
rozmarýn
Postup
1

Vepřové panenky rozřízneme na plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem. Poklademe šunkou a poté sýrem.

2

Na oleji si opražíme nakrájené žampiony, přidáme rozmíchaná osolená vejce a mícháme, až směs zhoustne. Přidáme hrášek a nakrájenou papriku.

3

Směs rozetřeme na obložené maso, dobře zabalíme a zajistíme pomocí potravinového provázku. Zabalenou roládu na povrchu osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem s nasekaným rozmarýnem. Prudce zapečeme v rozehřáté troubě, poté zastříkneme červeným vínem, mírně podlijeme vodou a dopečeme 20 až 30 minut. Poté vyndáme, odstraníme provázek a nakrájíme na plátky. Při servírování mírně podlijeme vypečenou šťávou z masa.

4

Přílohou jsou smetanové brambory. Oškrábané brambory nastrouháme nebo nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, posypeme rozmarýnem a přidáme hrstku nakrájené jarní cibulky zpěněné na másle. Zalijeme smetanou a promícháme.Klademe na pekáč vyložený pečícím papírem a zalijeme zbytkem smetany. Pečeme v rozehřáté troubě doměkka. Jídlo podáváme se zeleninovou oblohou.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama