PO - PÁ v 17:35 na Primě

Vepřová roláda plněná lučinou

Prostřeno V (16) Královohradecko - 18.4.2012 hl.jídlo Foto:

Velmi zručně si Petra poradila s výrobou masového plátu na roládu, kdo neví, jak na to, ať se pozorně dívá. Inspirovat se může i náplní, stejně dobrá by byla ale klasická s vajíčkem, párkem nebo slaninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
na roládu:
vepřová plec 500 g
sýr lučina 1 kus
mango 1 kus
mletý pepř 1 špetka
sůl 1 špetka
brusinky 1 lžíce
mouka 1 dávka
na šťouchané brambory:
brambory 1 kg
jarní cibulka 1 svazek
sůl 1 špetka
Postup
1

1

Vepřové maso si nařežeme na plát, který pečlivě rozklepeme a potřeme lučinkou

Okraj poklademe plátky manga a brusinkami

Smotáme roládu a dáme do zapékací mísy, zalijeme vodou a dáme péct na hodinu na 200°C do trouby

Po upečení vyndáme maso a zapékací mísu (v případě skla a kameniny jen kvalitní!) dáme na plotnu a šťávu vaříme, až se zredukuje na šťávu, kterou zaprášíme moukou a necháme zbarvit do zlatova, opatrně zředíme vodou nebo vývarema a dochutíme

2

Brambory uvaříme tak cca 30 minut ve slupcese solí

Měkké scedíme a necháme vychladnout, oloupeme a rozmačkáme

Přidáme osmaženou cibulku, slaninu a dochutíme solí, případně zelenou pokrájenou natí

Hlavní chod

Vepřová roláda plněná lučinou, mangem a brusinkami se štouchanými brambory

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama