PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vepřové copánky z panenské svíčkové, jemný sos

Prostřeno XI (18) 18.5.2015 hl. chod Foto:

Cop z panenské svíčkové byl hezký a zajímavý nápad, se kterým mohla hostitelka ještě více pracovat – například ochutit každý „pramen“ jinou marinádou.

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Suroviny
vepřová panenka 200 g
brambory 200 g
pažitka
sůl
fazolové lusky 1 hrst
vývar 200 ml
ořech másla
Postup
1

Očistíme si panenku. Maso nařežeme na tři pruhy a upleteme cop. Okořeníme a necháme odpočívat. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme je do mísy, osolíme a zalijeme horkou vodou. Necháme 10-15 minut v horké vodě. Pak slijeme a osušíme.

2

Přidáme olej a dáme na pečicí papír péct do trouby na 250 stupňů zhruba na dvacet minut. Rozpustíme máslo, přidáme bylinky, ty potom promícháme s brambory. Fazolky zprudka opečeme. Panenku dáme na pánev a opečeme do růžova.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama