PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vepřové kotlety v marinádě s opékanými brambory a zeleninovým salátem

Prostřeno XI (20) 2.6.2015 hl. chod Foto:

Kdyby paní sládková Naďa přidala do své marinády také pivo a přisypala ještě více koření, asi by nic nepokazila.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kotlety bez kosti (vepřová pečeně) 6 ks
olej 200 ml
česnek 1 stroužek
sůl 1 lžička
mletá sladká paprika 1 lžička
koření na steaky 2 špetky
kukuřičný škrob 1 lžička
pár kapek worcesterové omáčky
mleté koření 5 pepřů 1 špetka
brambory 1 kg
Postup
1

Kotlety naklepeme z obou stran, do mísy dáme olej, sůl, papriku, pepř, steakové koření, škrob, tatarku, prolisovaný česnek a dobře promícháme.

2

Kotlety namočíme do marinády a zprudka osmahneme a dáme do pekáčku.

3

Do půl litru vody si dáme polévkovou lžíci sójové omáčky, pár kapek worcesteru, zamícháme a maso tím zalijeme, dusíme v troubě do měkka.Dosolíme, dochutíme a zahustíme a podáváme s opékanými brambory nebo rýží a sezónním zeleninovým salátem s dobrou zálivkou.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama