PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vinařská roštěná se šťouchaným bramborem

Prostřeno XI (18) 19.5.2015 hl. chod Foto:

Roštěnky můžeme dělat narychlo i dušené, Gabriela se raději rozhodla pro druhou variantu a maso bylo měkké.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí roštěnec 1 kg
cibule 2 ks
sůl
olej a máslo na smažení
kečup 3 lžíce
červené víno 1, 5 sklenky
worcesterová omáčka
brambory 1 kg
cibulka 1 ks
slanina 50 g
Postup
1

Roštěnky rozklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme v chladu odpočinout, poté je zprudka osmahneme na pánvi na směsi oleje a másla a dáme stranou. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli, worcestrovou omáčku, kečup a víno, rozmícháme a vrátíme roštěnky. Dusíme (pečeme) dle potřeby do změknutí, nakonec doděláme a dochutíme omáčku.

2

Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory. Brambory uvaříme do měkka v osolené vodě, kam přidáme kmín, po scezení rozmačkáme a přidáme osmaženou cibulku a slaninu.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama