PO - PÁ v 17:35 na Primě

Vulgárně zeleninový sciriusový sójový vývar

Vulgárně zeleninový sciriusový sójový vývar Foto:

Složitý název polévky mate – jde ale o téměř klasický vývar bez zavářky.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kvalitní hovězí maso na větší kusy min 500 g
rozpůlená cibule 1 ks
celer 1/4
střední mrkev na větší kusy 2 ks
petržel na větší kusy 1 ks
pórek 1/2
černý pepř několik kuliček
nové koření několik kuliček
sůl
Postup
1

Hovězí maso opláchneme, vložíme do dvou litrů studené vody a přivedeme k varu. Přidáme koření i zeleninu a přiklopíme pokličkou. Vše necháme nejméně dvě a půl hodiny vařit mírným varem. Během vaření hlídáme vývar, aby zůstal čistý, a sbíráme vznikající pěnu naběračkou. Vývar scedíme co nejhustším sítkem, případně cedník vyložíme utěrkou. Takto připravený vývar podáváme s nakrájeným uvařeným masem a zeleninou.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

anonymaa
Za klasický vývar bez zavářky 0 09.11.2016 19:07

Za klasický vývar bez zavářky považuji v zásadě čirý bujon. Jak je ale vidět z fotky jídla, nudlemi se to tam docela hemží. Odkdy prosím nudle nejsou zavářka? Děkuji!

reklama