PO - PÁ v 17:50 na Primě

Výpečky se zelím a domácím knedlíkem

New Image3 Foto:

Hlavní chod je zajímavou veganskou alternativou k tomu včerejšímu od Marka. Kristýna předvařila a upekla sójové maso a uvařila knedlík, kam nepřišlo žádné vejce.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Na výpečky:
sójové kostky 200 g
cibule 1 ks
drcený kmín
rostlinný olej
sůl
mrkev
celer
cibule
nové koření
N a zelí:
bílé zelí 1 sklenice
cibule 1 ks
nové koření
sůl
pohanková kaše na zahuštění
Na bramborový knedlík:
brambory 500 g
hrubá mouka dle potřeby
sůl
Postup
1

Sójové kostky uvaříme v kořenové zelenině(mrkev, celer, petržel, česnek, cibule), kterou osolíme. Až je zelenina měkká, tak scedíme sójové kostky a dáme je do zapékací mísy, kterou předem vytřeme olejem. Nakrájíme do ní kolečka cibule, česnek, osolíme a přidáme kmín. Pečeme 3,5 hodiny a mezitím podléváme zeleninovým vývarem, v němž jsme vařili sójové maso, občas zamícháme. Sója musí být řádně vypečená, ale ne na škvarek!

2

Zelí: Zelí propláchneme,podlijeme hrnkem vody, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list. Vedle na pánvi si osmažíme do zlatova cibulku. Až je zelí měkké, dochutíme (cukr, ocet), zahustíme pohankovou kaší a přidáme osmaženou cibuli.

3

Na knedlík si předem uvaříme celé neoloupané brambory a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubou mouku, osolíme a opepříme. Uhněteme a vytvarujeme dvě stejné šišky, které vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou (asi 20 minut). Knedlík nakrájíme na plátky a podáváme k masu a zelí.

Témata článku: Přílohy, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama