PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vývar z hovězí oháňky, domácí nudle

Prostřeno XI (20) 5.6.2015 polévka Foto:

Kdo to má rád, ten říká, že není lepší vývarnež z oháňky. A chutnal…. K oháňce ještě Lenka přidala ossobuco – kližku s morkovou kostí.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Vývar:
hovězí oháňka a ossobuco 800 g
mrkev 2 ks
kus celeru
několik kluiček nového oření
sůl
petrželka
polévkové koření
Domácí nudle:
vejce 3 ks
sůl 1 špetka
Postup
1

Hovězí oháňku si omyjeme, vložíme do hrnce, zalejeme vodou, očistíme kořenovou zeleninu a dáme vařit. Přidáme nové koření, bobkový list, petrželku, sůl a pepř. Vaříme dále dvě hodiny.

2

Podáváme s domácími nudlemi. Na nudle si uhněteme tuhé těsto, které vyválíme na tenký plát, posypeme moukou a svineme. Překrojíme napůl a krájíme tenké nudličky, které vaříme osm minut ve vroucí osolené vodě a scedíme. Podáváme vpolévce.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Jana_123
K nudlím dodám jen jedno - do 0 05.06.2015 20:28

K nudlím dodám jen jedno - do těsta se sůl nedává, jelikož ta placka potom špatně schne. Je to častý nešvar českých hospodyněk. A na takové množství masa je snad zbytečné přidávat sypké dochucovadlo. Jinak dobré. Oháňka se dost špatně shání, alespoň u nás.

reklama