PO - PÁ v 17:50 na Primě

Vývar z perličky

Prostřeno! XII (1) 18.8. polévka Foto:

Vývar z polodivoké perličky by měl mít podobnou chuť jako drůbeží, ale poněkud intenzivnější.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
nové koření 3-4 kuličky
drůbeží kosti z perličky 500 g
maso z perličky 500 g
jalovec 1-2 kuličky
pórek 1 špalíček
cibule 1 ks
sůl 1-2 ks
pepř 5 kuliček
Postup
1

V hrnci uvedeme asi půllitr vody k varu, vložíme kosti a maso a povaříme minutku, jen aby se maso zatáhlo. Scedíme, maso a kosti opláchneme studenou vodou. Opláchnuté maso a kosti vložíme do hrnce, zalijeme 2-3 litry studené vody a přidáme koření. Pomalu vaříme.

2

Po zhruba půl hodině přidáme zeleninu (vcelku či nakrájenou na větší špalíky, cibuli rozpůlíme) a dál pomalu táhneme 3-4 hodiny. Průběžně odebíráme vysráženou bílkovinu. Vyndáme maso, kosti a zeleninu a koření. Maso a zeleninu nakrájíme a vložíme zpět do vývaru.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama