PO - PÁ v 17:50 na Primě

Žampionový krém s krutony

Prostřeno XI (12) plzeňsko 7.4.2015 polévka Foto:

Druhá Veronika krém ozdobila částí celých orestovaných žampionů, což působí sympaticky rustikálně a víme, co jíme.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
žampiony 1 balení
cibule 1 ks
hladká mouka na zahuštění
kus másla
zeleninový vývar
chléb na krutony
sůl
smetana 100-200 ml
Postup
1

Nejprve si vytvoříme cibulovou zásmažku. Nadrobno nakrájenou cibuli si orestujeme na másle a zaprášíme hladkou moukou, přidáme pokrájené houby a ještě chvíli restujeme. Část si uschováme.

2

Za stálého šlehání zalijeme studeným připraveným vývarem. Potom rozmixujeme a podle chuti osolíme a opepříme. Na konec zalijeme smetanou a ještě povaříme. Před podáváním posypeme osmaženými krutony z chleba nebo bílého pečiva a houbami, které jsme si uschovali, můžeme ozdobit i petrželkou nebo pažitkou.

Témata článku: Polévky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama