PO - PÁ v 17:50 na Primě

Zapečené maso na rajčatech

Prostřeno XI (14) moravskoslezsko 20.4.2015 hl. chod Foto:

Příprava pokrmu dá trochu práce, pak se ale jídlo včetně přílohy zapéká v jediné nádobě. Kdo nemusí olivy, ať je vynechá.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřová kotleta bez kosti 5 plátků
sůl
mletý pepř
tymián
česnek 5 stroužků
cibule 1 ks
zelené olivy bez pecky 5 ks
třešňová rajčata 200 g
menší brambory 20 ks
tvrdý tučnější sýr 10 plátků
Postup
1

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Česnek utřeme a potřeme jím maso. Brambory si nakrájíme na čtvrtky, osolíme, naklademe do pekáče, pokapeme olivovým olejem. Na vrstvu brambor dáme plátky masa, posypeme nakrájenými plátky cibule, olivami, rozpůlenými rajčátky a plátky žampionů.

2

Povrch posypeme bazalkou a tymiánem, ideálně čerstvými bylinkami, na závěr zakryjeme plátky sýra. Pekáč dáme zapéct asi na 45minut, podle výšky pokrmu v nádobě a výkonu trouby.

Témata článku: Maso, Zelenina
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
V surovinách chybí napsat ty 0 22.04.2015 15:46

V surovinách chybí napsat ty žampióny, ale jinak to vypadá dobře. Asi vyzkouším...

reklama