PO - PÁ v 17:50 na Primě

Zapečený plněný žampion s bagetkou a salátkem

Prostřeno XI (14) moravskoslezsko 24.4.2015 předkrm Foto:

Předkrm vypadal efektně, soupeřky mu ale vytýkaly mdlou chuť, Denisa by přidala výrazný sýr i navrch toustíku.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
velké žampiony 5 ks
listový špenát 1 balení
parmazán
česnek 5 stroužků
francouzská bageta 1 ks
bylinkové máslo
Na salát:
hlávkový salát 1 ks
olivový olej 2-3 lžíce
vinný ocet 1-2 lžíce
sůl
Postup
1

Větší žampiony oloupeme a odřízneme nožku. Lehce osmahneme na másle z obou stran, osolíme a vložíme na pět minut do trouby, předehřáté na 180°C.

2

Mezitím si na másle orestujeme špenát spolu s tenkými plátky česneku, lehce posolíme. Restujeme asi dvě minuty.

3

Bagetu nakrájíme na kolečka, která potřeme bylinkovým máslem, nebo klasickým málem, které posypeme např. provensálským kořením či sušenými bylinkami.

4

Opečené žampiony naplníme podušeným špenátem (vytvoříme lůžko) a do středu každé houby rozklepneme žloutek, který posolíme a opepříme. Zasypeme parmazánem, položíme na kolečko bagety a vložíme zpět do trouby zapéct na 200°C, dokud není bagetka lehce zlatavá.

5

Na závěr si připravíme zelený salát, který pokrájíme a dobře promícháme se zálivkou z olivového oleje a vinného octa. Salát a ještě rozpůlená čerstvá cherry rajčátka podáváme kzapečenému žampionu.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky, Vegetariánské, Zelenina
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama