PO - PÁ v 17:35 na Primě

Žbrunda z morku s domácími nudličkami

Prostreno! XIV (5) 14.9.pol Foto:

Polévka z morkových kostí a oháňky byla dobrá.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
morkové kosti a části hovězí oháňky
celer 1/2
mrkev 2 ks
vejce 1 ks
sůl
Postup
1

Morkové kosti a oháňku dáme do vody, přidáme polévkovou lžíci soli a necháme vařit přibližně dvě hodiny. Čtvrt hodiny před koncem přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a úplně na konec přidáme hotové domácí nudle.

2

Domácí nudličky: Mouku prosejeme na vál, uděláme důlek, vyklepneme vejce a od středu promícháme. Přidáme lžíci vody a hněteme rukama. Těsto si rozdělíme na polovinu a každou do tenka rozválíme. Pořád podsypáváme moukou, aby se těsto nelepilo a bylo pořádně suché. Placky necháme oschnout a po deseti minutách obrátíme. Placku nakrájíme na široké pruhy, ty poklademe na sebe a ostrým nožem krájíme vlasové nudle. Nudle rozprostřeme na vál a necháme doschnout.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Název sedí jako dekl na wc! 0 14.09.2016 20:08

Název sedí jako dekl na wc!

reklama