PO - PÁ v 17:50 na Primě

Zdeničky mls

Prostřeno XI (21) 12.6.2015 dezert Foto:

Smetanový nepečený moučník, který je podle receptu přítelkyně a cukrářky Zdeničky, kombinuje tiramisu a jahodový dort.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
silná káva na namáční piškotů 800 g
rum 4 cl
smetana (30%) 2 kelímky
cukr moučka 4 lžíce
cukrářské piškoty 3 balení
jahody 500 g
kakao na posypání
Postup
1

Uvaříme si silnou kávu, osladíme a vlijeme polovinu dávky rumu. Následně ušleháme hustou šlehačku. Do misky vlijeme zakysanou smetanu, promícháme, osladíme moučkovým cukrem a přidáme zbytek rumu. Poté smícháme šlehačku se směsí ze zakysané smetany a důkladně promícháme. 2. Připravíme si dortovou formu. Vezmeme piškoty, které namáčíme ve vychladlé kávě s rumem a skládáme do dortové formy. Při naskládání celého patra přidáme směs ze šlehačky a zakysané smetany, důkladně rozetřeme.

2

Jahody si nakrájíme na tenké plátky a klademe na šlehačku, následně opakujeme a klademe namočené piškoty a smetanovou směs včetně jahod až k okraji formy. Nutno končit šlehačkou. Ozdobíme jahodami a zasypeme kakaem. Dáme do lednice vychladnout alespoň na osm hodin.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama