PO - PÁ v 17:50 na Primě

Zeleninová polévka s parmezánem a česnekovými krutonky

Prostřeno XI (15) východočeský 27.4.2015 polévka Foto:

Tato jen zčásti mixovaná polévka je podobná italské minestrone. Hosté jí vytýkali, že byla moc hustá.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vývar 1 l
česnek 3 stroužky
sůl
řapíkatý celer 1 ks
mrkev 1 ks
cibule 1 ks
bílé fazole 200 g
brambory 2 ks
zelenina dle vaší chuti (cuketa, brokolice, kapusta)
rajčata
toastový chléb
máslo 125 g
Postup
1

Nejdříve si v hrnci orestujeme nakrájenou mrkev, celer a cibuli.

2

Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další pokrájenou zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu atd.).

3

Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka a měkkou část, zbylé části dáme do polévky.

4

Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vývarem. Vaříme dvacet minut.

5

Tyčovým mixérem část polévky rozmixujeme, část vrátíme, aby byla vidět původní textura.

6

Osolíme a servírujeme horké, posypané strouhaným parmazánem a zakápnuté olivovým olejem.

7

Na krutonky si nakrájíme osm krajíců toastového chleba, dáme na plech a polijeme rozehřátým máslem s česnekem. Necháme v troubě na 220 stupňů maximálně 10 minut. (je potřeba hlídat, aby se pečivo nespálilo!)

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama